In Parate Kennis kan als rol "Docent" worden toegekend. Daarmee wordt een knop "Dashboard" zichtbaar rechts bovenin op de homepage.

knop Dashboard

Als deze knop niet zichtbaar is neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Als u die knop indrukt, komt u in het Dashboard. Voor de rol Docent zijn daar de volgende tabbladen zichtbaar:

Persoon

Dit tabblad wordt gebruikt om een acount van een persoon te kunnen zoeken en bekijken. Dit tabblad bestaat zelf weer uit 4 onderdelen:

  • Zoek
  • Resultaten
  • Account
  • Statistieken

Bij zoek kunt u een zoekterm ingeven. Er wordt gezocht op de velden: voornaam/achternaam/mailadres/studentnummer. De zoekresultaten zijn gelimiteerd tot een maximum van 25. Houdt er bij het zoeken rekening mee dat u alleen binnen uw eigen instituut kunt zoeken. Als een student niets ingevuld heeft op zijn of haar profiel, laat dit dan eerst gebeuren. Dit is overigens maar 1x te doen. Als de student niet het correcte instituut in heeft gevuld, dient deze om te fout te laten herstellen contact op te nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Als u iets hebt ingevuld en op "Zoeken" geklikt verschijnen in het volgende deel de "Resultaten". Als er overigens maar 1 antwoord is (bv zoeken op mailadres of studentnummer) dan toont het systeem gelijk dat resultaat in het deel "Account" Als er meer resultaten zijn, wordt een overzicht gegeven van alle gevonden accounts. Klik op de juiste om deze te openen.

De rol Docent kan de gegevens van een student niet wijzigen; de opslaan-knop is niet beschikbaar. Als er iets gewijzigd dient te worden, kunt u contact opnemen met de helpdesk. (Voor zover de student dat niet zelf kan, natuurlijk.)

Groepen

In dit tabblad kunt "Groepen" samenstellen. Deze groepen stellen de docent in staat zelf een groepering in de studenten aan te brengen. Deze groeping kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de volgorde van de studenten bij te houden. Deze groepen zijn gekoppeld aan één gebruiker: uzelf. U kunt ze ook niet delen met een ander. U bent dus ook zelf verant

De lijst met studentnummer kan ook eenvoudig geknipt en geplakt worden vanuit Excel. woordelijk voor de onderhoud van die groepen. Gelukkig is dat erg eenvoudig! :-)

Om een nieuwe groep aan te maken:
selecteer bij "Selecteer een groep"
de keuze "-- Nieuw --"

U kunt dan de naam van de groep in geven. Niet alle tekens zijn hier toegestaan, maar het system zal automatisch alle tekens verwijderen die niet zijn toegestan.

In het grote veld daaronder wordt per regel een studentnummer verwacht; 1 per regel, zoals hieronder staat aangegeven.

Als u daarna op "Bewaar groep" klikt wordt deze groep opgeslagen.

Nu is het mogelijk, zelfs waarschijnlijk dat niet alle studentnummers herkend worden.

Dit wordt door het systeem als volgt aangegeven:

docentGroepMaken

Bovenin het oranje omlijndce vlak wordt een samenvatting van de actie gegeven: het totaal aantal regels en het aantal foute, niet herkende regels. 

Onderin het scherm staat een meer gedetailleerd overzicht. Per regel wordt aangegeven of het studentnummer wel of niet herkend wordt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een nummer niet wordt herkend:

  1. student heeft nog geen account
  2. student heeft het studentnummer nog niet invuld in het profiel
  3. student heeft een ander of geen instituut gekozen in het profiel
  4. u heeft zelf nog geen instituut aangeven op uw profiel :-)

Voortgang

De Groepen kunnen gebruikt worden om de voortgang van de studenten te bekijken. Hiertoe dient de volgende tab Voortang.
Kies de juiste cursus en de juiste groep:

docentVoortgang

 

Daaronder verschijnt dan een tabel met de sterren die door de studenten gehaald zijn voor elke les.

In de volgende tab, "Rappeleren" kan naar diezelfde groep een mail gestuurd worden. Met de muis je kun je in dit scherm aanklikken hoe veel sterren de studenten gehaald zouden moeten hebben:

docentSterren

In dit voorbeeld zou je in de derde week van een lessencyclus kunnen zitten, waarbij de studenten voor de eerste les 3 sterren gehaald zouden kunnen hebben, 2 voor de 2e en 1 voor de derde.

De studenten, als je op "Zend Mail" klikt, krijgen dan een mail als deze:

voortgangsmail

Hierbij staat naast elkaar de optimale voortgang (zoals net aangegeven door u in het scherm met de sterren) en daarnaast de voorgang zoals die in hun account is vastgelegd.

De mail begint met een aanhef met daarin hun eigen naam. De ondertekening is met uw naam. Door beide namen te gebruiken, wordt de student persoonlijker aangesproken. Dit blijkt beter te werken om de student aan te sporen dan anonieme mails. Ook studenten die wel in de groep zitten maar de cursus nog niet gekocht hebben krijgen deze mail. (Bij hen is het deel "Jouw voortgang" natuurlijk geheel leeg.)

Resultaten

De laatste tab wordt gebruikt om de Resultaten van tentamens te downloaden.

Selecteer het juiste tentamen en de datum waarop het gegeven is:

dashboardResultaten

 

Met de knop ""Haal resultaten op" worden de cijfers getoond.

Met de knop "Export naar CSV" kun je diezelfde tabel opslaan als een CSV bestand. Dit kan dan gebruikt worden om de cijfers te uploaden naar uw eigen systeem.